You are currently viewing Ναυάγησε η δημιουργία προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαρσάλων

Ναυάγησε η δημιουργία προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαρσάλων

  • Reading time:0 mins read

Τελικώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως! Η Ιεραρχία στην μεγάλη της πλειοψηφία ήταν αντίθετη στη δημιουργία της προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαρσάλων αποσπώντας ένα ζωτικό κομμάτι από την ιστορική Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος με τη σύμφωνη γνώμη του ανήμπορου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου, ο οποίος τελεί υπό την εξέταση της ειδικής επιτροπής που θα αποφανθεί περί της καταλληλότητάς του.

Η Ιεραρχία αντέδρασε έντονα όταν ήλθε το θέμα για την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και τη δημιουργία της προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαρσάλων προκειμένου να αποκατασταθεί ο συμπαθής κατά τα άλλα Μητροπολίτης Αυλώνος Χριστόδουλος, λόγω υψηλών γνωριμιών.

“Αν είναι να γίνει πρωσοπαγής Μητρόπολη Φαρσάλων ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος να μην διοριστεί, όπως διέδιδαν οι καλολοθελητες, αλλά να εκλεγεί από το Σώμα της Ιεραρχίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων Μητροπολίτης της Εκκλησιας Ελλάδος.

Επίσης Μητροπολίτης της Αττικής τόνισε: “Όταν έγιναν παλιά αυτές οι Μητροπόλεις υπήρχε ανάγκη, σήμερα Μακαριωτατε δεν υπαρχει τέτοιο θέμα.”

Πριν από λίγο μετά από μυστική ψηφοφορία η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ίδρυση της προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαρσάλων.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

ΟΧΙ 47

ΝΑΙ 21

ΛΕΥΚΑ 2