You are currently viewing Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Εξήγησε γιατί προσεύχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαπραγματεύσεις

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Εξήγησε γιατί προσεύχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαπραγματεύσεις

  • Reading time:4 mins read

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Καλαμαριάς ξεκίνησε την ομιλία του σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Μηχανιώνα.

Κατά την τελευταία θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ως τοποτηρητής της μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο κ. Άνθιμος ενημέρωσε τους παριστάμενους πιστούς ότι η ενθρόνιση του νεοκλεγέντος μητροπολίτη τους κ. Ιουστίνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς ενώ κατόπιν θα τελεστεί δοξολογία στον ναό της Μεταμορφώσεως της περιοχής.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα διαδικαστικά της ενθρόνισης του νέου τους ποιμενάρχη, παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή ευαγγελική περικοπή, μίλησε για το προσκλητήριο που απευθύνει ο Θεός στους ανθρώπους.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο σεβασμό και τη στήριξη που οφείλουν να δείχνουν οι Χριστιανοί στους κληρικούς, τους γονείς και τους δασκάλους τους.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επεσήμανε το χρέος που έχουν οι πιστοί να στηρίζουν τους κληρικούς και να τους αντιμετωπίζουν ως “αντιπροσώπους του Αρχιερέα Χριστού”. Μιλώντας για τους γονείς, τόνισε τη σημασία του έργου τους στην καλλιέργεια της ψυχής των παιδιών τους, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Όσο για το έργο των δασκάλων, υπογράμμισε την ευθύνη τους να μεταδώσουν ήθος και αρετές στα παιδιά.

https://youtu.be/id4O2D0eBCU

 

“Ο Άνθιμος με τον ΣΥΡΙΖΑ;”

Ο κ. Άνθιμος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, άφησε για ακόμη μια φορά αιχμές για “τις επιθέσεις που υφίστανται και σήμερα οι Χριστιανοί”, μερικές από τις οποίες, όπως είπε, είναι η απόπειρα να βγουν οι εικόνες από τα σχολεία, η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία κι η αλλοίωση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Από την ομιλία του, δεν έλειπαν και τα αιχμηρά σχόλια προς αυτούς που τον κατηγορούν ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση και προσεύχεται να πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους. “Ο Άνθιμος είναι με το ΣΥΡΙΖΑ;”, επεσήμανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης την απορία που εκφράζουν ορισμένοι ενώ συμπλήρωσε “δεν πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για το κράτος. Πολλοί από εσάς ψηφίσατε άγνωστους κυβερνήτες. Αυτοί πάνε να ρυθμίσουν τα θέματά μας στην Ευρώπη και γίνεται πόλεμος”.

Ο κ. Άνθιμος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους εκφράζει ανοιχτά ότι προσεύχεται για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων. “Εμείς να κάνουμε προσευχή να πετύχουν, για να μη χάσουμε ως χώρα την υπόσταση και την ισορροπία μας, να διαφυλάξουμε το κράτος μας από την κατάρρευση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.