You are currently viewing Λαμπρός Εσπερινός του Αγίου Αγαθαγγέλου στη Φλώρινα

Λαμπρός Εσπερινός του Αγίου Αγαθαγγέλου στη Φλώρινα

  • Reading time:0 mins read

Λαμπροπρεπώς η ακριτική πόλη της Φλώρινας εόρτασε το απόγευμα του Σαββάτου τη μνήμη του τοπικού εκ Φλωρίνης καταγομένου Αγίου Νεομάρτυρος Αγαθαγγέλου του εν τη πόλει του Μοναστηρίου (Μπίτολα) μαρτυρήσαντος.

Στο επίκεντρο του εορτασμού βρέθηκε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής όπου έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων Μαξίμου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Φλωρίνης Θεοκλήτου.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης προερχόμενης από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης η άφιξη της οποίας έλαβε χώρα συνοδεία στρατιωτικού οχήματος. Για το βίο και το παράδειγμα του τιμώμενου Αγίου ομίλησε κατάλληλα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και κατόπιν ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Φλωριναίων Εκκλησίας κ. Θεόκλητος τίμησε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της περιοχής με το μετάλλειο της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτανεία των Ιερών Εικόνων: της Παναγίας Ελεούσης, του Αγίου Αγαθαγγέλου καθώς και αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του τιμώμενου Αγίου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.