You are currently viewing Λήξη κατηχητικών συνάξεων 2013-2014 στη Μυτιλήνη

Λήξη κατηχητικών συνάξεων 2013-2014 στη Μυτιλήνη

  • Reading time:1 mins read

Και φέτος, για 24η συνεχή χρονιά, με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας π. Ιακώβου, λειτούργησαν οι Κατηχητικές Συνάξεις του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης, καθώς και των Αγίων Πατέρων Άνω Χάλικα Μυτιλήνης, με μεγάλη επιτυχία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα η συμμετοχή και η προσέλευση παιδιών, εφήβων, νέων και ενοριτών ήταν εντυπωσιακή! Τα παιδιά του Δημοτικού ήταν 130! Το θέμα που διαπραγματεύθηκε ο π.Αθανάσιος Γιουσμάς, ήταν η ζωή και η δράση των Λεσβίων Αγίων. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν: Σύναξη Εφήβων, Σύναξη Κατηχητικού Λόγου, Συντροφιά Νέων, Συμβουλευτική Συνάντηση Συζύγων και η Μελέτη Αγίας Γραφής στην Αγία Θωμαΐδα.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πατέρων Άνω Χάλικα πραγματοποιήθηκε Σύναξη Παιδιών Δημοτικού, εφήβων, τα οποία με την καθοδήγηση του π. Ευστρατίου Γιουσμά, έφτιαξαν δική τους ιστοσελίδα μέσω facebook με 400 μέλη που παρακολουθούν τα θέματα της σύναξης και εκφέρουν τη γνώμη τους. Επίσης λειτούργησε και η Ενοριακή Εστία, με την οποία πραγματοποιήθηκαν δύο εκδρομές, στους Αγίους Αναργύρους, Αγιάσο και στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα.

Οι δύο Ενοριακές Κοινότητες Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης και Αγίων Πατέρων Άνω Χάλικα, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά, Κοινή Εορτή Λήξης των Κατηχητικών τους Συνάξεων, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Λαμπροσάββατο 26 Απριλίου 2014 από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Ήταν μια ξεχωριστή κι όμορφη γιορτή, κατά τη οποία λειτουργηθήκαμε, κοινωνήσαμε, απολαύσαμε το πρωινό μας στην καταπράσινη αυλή της Αγίας Θωμαΐδας, τραγουδήσαμε και χορέψαμε νησιώτικους χορούς με το Μουσικό Σχήμα του π. Ευστρατίου Γιουσμά.

από την Κυριακή Σπυροπούλου – Ζιμβραγουδάκη