You are currently viewing Κυδωνίας Δαμασκηνός: ”Βοηθάμε με κάθε τρόπο τους σεισμοπλήκτους αδελφούς μας”

Κυδωνίας Δαμασκηνός: ”Βοηθάμε με κάθε τρόπο τους σεισμοπλήκτους αδελφούς μας”

  • Reading time:1 mins read

Στη ενορία Αγίου Ιωάννου στα Χανιά,ιερούργησε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, αναφερόμενος αρχικά στο κήρυγμα του στην Ευαγγελική Περικοπή για την παραβολή του Ασώτου Υιού και στη συνέχεια στην έκκληση για βοήθεια και συμπαράσταση στους σεισμοπλήκτους δοκιμαζομένους αδελφούς μας, που γεύτηκαν το τρομακτικό πρόσωπο του Εγκελάδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Μπροκαλάκη και της μακαριστής Ελένης Ζολινδάκη.

Της γιαγιάς της αγάπης, όπως την χαρακτήρισε στο λόγο του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, της γιαγιάς της φιλανθρωπίας, η οποία δεν είχε φυσικά τέκνα, αλλά είχε ως παιδιά της όλο τον κόσμο.

”Ένα πρωινό λίγους μήνες πριν κοιμηθεί αυτή η καλοσυνάτη γιαγιά, ανέφερε ο Πρωτοσύγκελλος, μου είχε φέρει κάποια χρήματα, γράφοντας μέσα σε μία χαρτοπετσέτα, τα χρήματα αυτά τα δίνω για τα συσσίτια της Μητροπόλεως και σε παρακαλώ Γέροντα, όταν πεθάνω να με φροντίσετε. Με αγάπη η δασκάλα κ. Ελένη Ζολινδάκη. Τέτοιος άνθρωπος, απλός και αθόρυβος, μέσα στον θόρυβο και την πολυφωνία της ζωής μας υπήρξε η κ. Ελένη, της οποίας ο Σεβασμιώτατος της αποδίδει τον δίκαιο έπαινο και την οφειλομένη τιμή”.