You are currently viewing ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

  • Reading time:0 mins read

Τούτες τις μέρες που ο απανταχού Ορθόδοξος Ελληνισμός εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι αναμνήσεις που έχουμε από τον αλησμόνητο μεγάλο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είνσι ιδιαιτέρως συγκινητικές!
Ο Χριστόδουλος δεν ήξερε σπό ξεκούραση! Ηταν φιλακόλουθος Αρχιερεύςκαι κάθε φορά που χοροστατούσε επί του Θρόνου., η καρδιά του επάλλετο από συγκίνηση! .Έψαλλε ως να ήτο ιεροψάλτης! Δεν έχανε ποτέ εσπερινό και παράκληση! Περιόδευε καθ´όλο τον 15 Αύγουστο , χοροστατών, ιερουργών και κηρύττων τον λόγο του Θεού και στους πλέον απομακρυσμένους Ναούς! Δεν ειναι τυχαίο που οι ιεροί ναοί μας, τόσο στο Βόλο τον οποίο εποίμανε επί 24 έτη, όσο και στην Αθήνα τα 10 έτη της Αρχιεπισκοπείας του, “Χόρτασαν “, κυριολεκτικά τον Χριστόδουλο!
Και τώρα;
Ολα είναι αλλιώς!
Οχι δεν έχει καταλυθεί το ομοούσιο της Αγίας Τριάδος με αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων! Απλά η Εκκλησία περνά τον δικό της Αρμαγεδώνα!
Ας ευχηθούμε να ξεπεραστούν επιτυχώς όλες αυτές οι δυσκολίες και μέσα από τα συντρίμμια θα φανεί το καινούργιο που θα στηρίζεται στο καλό και στην παλιά Χριστοδουλική συνταγή, τότε που οι εκκλησιές μας ήταν γεμάτες από κόσμο και μάλιστα νέους ανθρώπους!
Το “ελάτε όπως είστε” που απηύθυνε προ 16 ετίας ο Χριστόδουλος, χρειάζεται να ακουστεί ξανά σήμερα, είπερ ποτέ κι άλλοτε!