You are currently viewing Η Κηφισιά τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

Η Κηφισιά τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

  • Reading time:1 mins read

Με την καθιερωμένη  λιτάνευση μέσα στην πόλη, η Κηφισιά γιόρτασε τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της, Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου.

Στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, τελέστηκε σήμερα το πρωί, τρισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου Ιγνατίου, με συλλειτουργούς τους Μητρόπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλο.

Συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ στα αναλόγια έψαλλαν οι χοροί του εορτάζοντος Πρωτοψάλτη κ. Δημήτρη Καλομοίρη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευάγγελου Μπενά.

Ο Κηφισίας´ Κύριλλος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να τους φυλάττει στην Αρχιερατεία τους και να ποιμαίνουν την επαρχία τους, επ” αγαθώ της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, το Σώμα Προσκόπων και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση τιμητικού αγήματος στην λιτανεία.

kifissia_litaneia34

kifissia_litaneia7