You are currently viewing Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους

  • Reading time:7 mins read

Την Τιμία Κάρα του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, η οποία φυλάσσεται εις την Ι. Μονήν Αγ. Στεφάνου Μετεώρων, υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα η πόλη της Καλαμπάκας.

Ακολούθως εν πομπή μεταφέρθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βησσαρίωνος όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε.

Ή Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πιστών γιά τη μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων οργανώνει μιά σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων.

Επίκεντρο όλων αύτών είναι ή μεταφορά καί ή προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Χαραλάμπους άπό την Ιερά Μονή Αγ. Στεφάνου, όπου φυλάσσεται, στον Ί. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας πρός Άγιασμόν καί Ευλογία τών πιστών.

Η Τιμία Κάρα του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους παραδόθηκε από την Ηγουμένη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου , μπροστά από το Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που η Τιμία Κάρα βγαίνει από το Μοναστήρι και αυτό γιατί με την ευλογία του Αγίου η πόλη προστατεύεται χρόνια τώρα.

Ήταν και μια πράξη ευχαριστίας προς τον Άγιο, που με την ευλογία του η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων από προσωποπαγή μετατράπηκε σε μόνιμη.

Κατά την άφιξη της Τιμίας Κάρας παρευρέθη ο Περιφερειάρχης κος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Γιαννάκος, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σακελλαρίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μοναχοί και Μοναχές, Κληρικοί και πλήθος κόσμου.

agioy-xaralampoys-kara-6

agioy-xaralampoys-kara-7

agioy-xaralampoys-kara-23

agioy-xaralampoys-kara-39

agioy-xaralampoys-kara-42

agioy-xaralampoys-kara-43

agioy-xaralampoys-kara-44

agioy-xaralampoys-kara-45

agioy-xaralampoys-kara-46

agioy-xaralampoys-kara-18

agioy-xaralampoys-kara-19

agioy-xaralampoys-kara-21

agioy-xaralampoys-kara-22

agioy-xaralampoys-kara-49

agioy-xaralampoys-kara-51

agioy-xaralampoys-kara-54

agioy-xaralampoys-kara-55

agioy-xaralampoys-kara-1

agioy-xaralampoys-kara-2