You are currently viewing Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Παλαιομέτοχο

Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Παλαιομέτοχο

  • Reading time:4 mins read

ROMFEA.GR | Την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε με ευλάβεια ο ιερός κλήρος και οι κάτοικοι της ενορίας Παλαιομετόχου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας ο Μέγας Εσπερινός των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Μετά το πέρας πραγματοποίηθηκε η περιφορά της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Τσαμπίκας, όπου τυγχάνει να φιλοξενείται εκεί αυτές τις μέρες.

Κατά την διάρκεια της περιφοράς της ιεράς και θαυματουργού εικόνος τελέσθηκε δέηση ενώπιον του, υπό ανακαίνιση, παλαιού ναού της ενορίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Σάββατο 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της αφίξεως της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επιλεγομένης Τσαμπίκας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Θέμης Μασούρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο για την ευκαιρία που έδωσε στην ενορία Παλαιομετόχου να φιλοξενήσει αυτή τη θαυματουργό εικόνα.

Ακολούθως ο ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού Παν. Αρχιμ. Θεοτόκης Φαίδωνος στη σύντομη του ομιλία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου για την μεγάλη τιμή και ευλογία που παρείχε στην ενορία Παλαιομετόχου με την φιλοξενία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Τσαμπίκας.

Αυτή η ευλογία πρόσθεσε είναι το στήριγμα των πιστών για να συνεχίσουν τον πνευματικό αγώνα τους και να μείνουν σταθεροί στην πίστη τους.

Ως ελάχιστο αντίδωρο της τεράστιας ευλογίας και ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου για την αποδοχή και την πραγματοποίηση της επισκέψεως της εικόνος, του προσέφερε ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων με την παράκληση οσάκις τα φέρει εις στο στήθος του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας να προσεύχεται για την πνευματική πρόοδο της ενορίας του Παλαιομετόχου.

Εν συνεχεία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου για την πραγματοποίηση της επισκέψεώς του στην Μητροπολιτική του περιφέρεια και για την ευλογία της φιλοξενίας της Παναγίας της Τσαμπίκας που έδωσε σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας εκφράζοντας τις ευχαριστίες του δώρισε στον Σεβασμώτατο ένα αρχιερατικό μπαστούνι επισημαίνοντας την θεολογική σημασία του.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και τον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας Παλαιομετόχου για την «αβραμιαία» φιλοξενία τους και επισήμανε τον ενθουσιασμό του για το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην υποδοχή της Παναγίας της Τσαμπίκας που έγινε στις 18 Νοεμβρίου.

Εν κατακλείδι δώρησε στον Ιερό Ναό ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Τσαμπίκας εις ανάμνηση της φιλοξενίας Της.

Πριν την ολοκλήρωση της ευχαριστιακής συνάξεως τιμήθηκαν δύο πιστοί εργάτες του Έργου του Κυρίου της Ενορίας του Παλαιομετόχου.

Ο συνταξιούχος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σπύρου για την πολυετή και πολύτιμη πνευματική προσφορά του και ο κ. Κώστας Ευαγγέλου για την αμισθί πολυετή προσφορά του ως νεωκόρος του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγητρίας Παλαιομετόχου.

tsampika-1

tsampika-2

tsampika-3

tsampika-4

tsampika-5

tsampika-7

tsampika-8

tsampika-9

tsampika-10

tsampika-11

tsampika-12

tsampika-13