You are currently viewing Έργα και ημέρες μιας επικίνδυνης σέχτας στην Αλεξανδρούπολη

Έργα και ημέρες μιας επικίνδυνης σέχτας στην Αλεξανδρούπολη

  • Reading time:1 mins read

Τα τελευταία δύο χρόνια ο δημόσιος βίος της Αλεξανδρούπολης μολύνεται από ένα επικίνδυνο ιό που διαχέει στην κοινωνία μία φονταμενταλιστική σέχτα , που αυτοπροσδιορίζεται ως χριστιανική με μεσσιανικά χαρακτηριστικά . Εν κρυπτώ και παραβύστω ως σύγχρονοι κουκουλοφόροι , στα σκοτάδια ως Έλληνες “Batman” διακινούν υβριστικά κείμενα , γράφουν προκλητικά συνθήματα , υπονομεύουν τις συνειδήσεις αφελών πολιτών . Με ιδεοληψίες και φαντασιώσεις , με δεξιότητες νυστεριού χειρούργου συκοφαντούν ασύστολα πρόσωπα που λειτουργούν στο φως της ημέρας , ελέγχονται από την κοινωνία των πολιτών και εκλεκτικούς μηχανισμούς , αρδεύουν εμπιστοσύνη μέσα από την καθημερινή τους ζωή και συμπεριφορά .
Τα μέλη της αξιοπερίεργης και προκλητικής αυτής ομάδας συνωμοσιολογούν κατασκευάζοντας και διακινώντας ακραίες και αστήρικτες κατηγορίες και προσβολές φλύαρες μεγαλοστομίες , υστερικές ύβρεις . Χωρίς αιδώ και ενοχή μοιράζουν με τον ανεμιστήρα λάσπη προς κάθε κατεύθυνση . Οπαδοί του Γκίμπελς υλοποιούν την παρακαταθήκη του : συκοφαντείτε , συκοφαντείτε . Στο τέλος κάτι θα μείνει .
Ήρθε όμως η στιγμή για τους πολίτες , τις αρχές , τις τοπικές ηγεσίες : να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν , όπως είπε ο Δ. Σαββόπουλος . Επιτήδειοι ουδέτεροι σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν . Η Αλεξανδρούπολη έχει ανάγκη να απαλλαγεί από τους αλλαζονικούς και τυφλούς σεχταριστές που επιχειρούν να μετατρέψουν την πόλη σε χαμαιτυπείο .
Όσα «καταγγέλουν» ανώνυμα και αφορούν κοσμικά –οικονομικά «σκάνδαλα» είναι υποχρεωμένοι αν έχουν ελάχιστη ηθική να τα αποκαλύψουν με στοιχεία στον εισαγγελέα και τις άλλες αρχές που ασχολούνται με την καταπολέμηση της διαφθοράς . Στην αντίθετη περίπτωση οι τελευταίοι θα πρέπει να ερευνήσουν ποιοι είναι οι συντάκτες και διακινητές των ρυπαρογραφημάτων . Και κυρίως να αποκαλυφθεί ο εμπνευστής και καθοδηγητής του «στρατού των ατάκτων» που επιχειρούν να πλήξουν την Εκκλησία και το επισκοπικό της σύστημα .
Τέλος οι αμετροεπείς ηγετίσκοι της ομάδας να μην ξεχνούν τη σοφή λαϊκή παρακαταθήκη : έσκαψαν το λάκκο για άλλους κι έπεσαν αυτοί μέσα . Γιατί το κουτσομπολιό και οι ανυπόστατες φήμες είναι μια μόδα που δεν πλήττει μόνο τη μία πλευρά . Πολλές φορές γυρίζει εις βάρος των κατασκευαστών τους . Για τους οποίους στην πρωτεύουσα του Έβρου λέγονται και συζητούνται απίστευτα πράγματα . Θα τολμούσαμε να πούμε τρομοκρατία.