You are currently viewing Σχόλιο για τη συνάντηση Πρωθυπουργού- Αρχιεπισκόπου

Σχόλιο για τη συνάντηση Πρωθυπουργού- Αρχιεπισκόπου

  • Reading time:1 mins read

 
Αμήχανος μπροστά στις εξελίξεις που ήδη διαμορφώνονται , έδειξε ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με το νέο Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.
Αποσβολωμένος μπροστά στις κάμερες, άκουσε τον Πρωθυπουργό να του ανακοινώνει οτι θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο, ενώπιον του ΠτΔ κι οτι προσβλέπει στην Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό έργο της!
Δηλαδή Ο Αρχιεπίσκοπος αποδέχθηκε οτι η Εκκλησία είναι κατά τον κ. Τσίπρα μία ΜΚΟ που προσφέρει συσσίτια και γενικά φιλανθρωπικό έργο!
Μακαριώτατε δεν θα έπρεπε η Εκκλησία να εκφράσει την άποψή της για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα;Δεν θα έπρεπε να συγκληθουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΔΙΣ κλπ, που καταργείται μία παράδοση αιώνων η οποία είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα: την συμπόρευση Εκκλησίας και Έθνους ανά τους αιώνες:
Αν δεν αιφνιδιασθήκατε από την κίνηση Τσίπρα, τότε γνωρίζατε τί θα συμβεί και δεν μιλούσατε!
Τί να υποθέσουμε για όλο αυτό τον εμπαιγμό ;
Αν ήταν ο Χριστόδουλος, αλήθεια, τί θα του έλεγε:
–“Άκουσε να δείς παιδάκι μου, τον όρκο δεν τον δινεις ενώπιον της Εκκλησίας για να δείξεις οτι θρησκεύεσαι, ενώ όλοι γνωρίζουμε οτι είσαι άθεος! Τον όρκο τον δίνεις ενώπιον του Ευαγγελίου,για να αποδώσεις φόρο τιμής προς αυτή την δύσμοιρη Εκκλησία, για τους αγώνες που έδωσε, για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη και να ορκίζεσαι εσύ σήμερα Πρωθυπουργός της!Κατάλαβες παιδάκι μου;”
Τώρα για ό,τι μέλλει γενέσθαι, από δώ και πέρα, ένα μένει να πούμε: με τις υγείας σας Άγιοι! Είστε άξιοι αυτής της περιφρόνησης που δείχνει ο νέος φέρελπις Πρωθυπουργός!