You are currently viewing Πυροβολισμοί κατά της Πατριαρχικής Μονής Βαλουκλί

Πυροβολισμοί κατά της Πατριαρχικής Μονής Βαλουκλί

  • Reading time:1 mins read

Τρεις άνδρες που φέρονται να άνοιξαν πυρ – πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο – κατά της Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών, συνελήφθησαν την Τετάρτη από την τουρκική αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης και αμέσως οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών καθώς και για να διευκρινίσουν εάν ο στόχος ήταν το μοναστήρι. Τελικά οι φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι επέβεναν σε αυτοκίνητο, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ με το Φανάρι επικοινώνησαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας για να διαβεβαιώσουν ότι θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να εντοπισθούν οι δράστες.

Την Μονή επισκέφθηκε, ύστερα από απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγγελεύων των Πατριαρχείων. Ο Μητροπολίτης Στέφανος μίλησε με τις μοναχές που διακονούν στη Μονή, στις οποίες μετέφερε την πατριαρχική συμπάθεια και ακολούθως ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος βρισκόταν στην Γιάλοβα επισκεπτόμενος προσφυγικό καταυλισμό χριστιανών από το Ιράκ.

Νωρίς το πρωί την Μονή επισκέφθηκε και ο Νομάρχης της Πόλης ο οποίος έδειξε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών.