You are currently viewing Βαρθολομαίος- Ιερώνυμος σημειώσατε 2…

Βαρθολομαίος- Ιερώνυμος σημειώσατε 2…

  • Reading time:1 mins read

ΧΧΧ.Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε χθές τέσσερις νέους Ιεράρχες για τις Μητροπόλεις Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος και Θεσσαλιώτιδος.
Το ενδιαφέρον όλων πάντως– κληρικών και λαϊκών — εστιάστηκε στην εκλογή του Ιωαννίνων, δεδομένου οτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε από καιρό ζητήσει την προαγωγή συγκεκριμένου κληρικού,σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που ήθελε την προαγωγή του Πρωτοσυγκέλλου του.
Το αποτέλεσμα της εκλογής έδωσε ως Μητροπολίτη Ιωαννίνων τον Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, εκλεκτό της Αρχιεπισκοπικής αυλής, κληρικό αυτοδημιούργητο, μετριοπαθή και όχι με ιδιαίτερα προσόντα, που όμως, εξετίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και θέλησε να τον επιβραβεύσει γιαυτά!
Βέβαια το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και προσωπικά ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, βγήκαν στραπατσαρισμένοι απ´όλη αυτή τη διαδικασία.
Οι ψήφοι που πήρε ο Πατριαρχικός υποψήφιος τόσο στο Τριπρόσωπο(20) όσο και στο Μονοπρόσωπο(7), είναι σαφώς υποτιμητικές για το γόητρο του Πατριάρχη και σαφώς κατώτερες των περιστάσεων!
Ωστόσο η αθλιότητα έγκειται στο εξής γεγονός : όλοι εκείνοι που προίστατο προ δεκαετίας του αγώνα υπέρ του Πατριαρχείου και εναντίον του τότε Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είναι οι ίδιοι που σήμερα “μαύρισαν” τον Πατριαρχικό υποψήφιο και εξευτέλισαν κοτζάμ Πατριάρχη!
Αναρωτιέμαι τί να σκέφτεται τώρα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναλογιζόμενος το αισχρό αυτό αποτέλεσμα ,εκεί στη μοναξιά του Φαναρίου που ευρίσκεται ως ελεύθερος πολιορκημένος … Σίγουρα θα σκέφτεται τα λόγια του προφητικού Χριστοδούλου ,που του είχε πεί μέσα στο Πατριαρχικό σκάφος, κατά την επιστροφή τους από τη Χάλκη, τον Ιούνιο του 2005( μετά την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο ανδρών, με πρωτοβουλία της τότε Υπουργού Παιδείς κ. Γιαννάκου). Του είχε πεί τότε το εξής συγκλονιστικό : “Αυτοί που τόσο καιρό σε φούρκιζαν μαζί μου, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις μας, είναι αυτοί που θα σε προδώσουν αύριο!! ”
Και πράγματι… Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς, επαληθεύτηκε ο Χριστόδουλος με τον πιο αληθινό τρόπο! Άραγε το θυμάται αυτό το περιστατικό ο Πατριάρχης;;
Αλλά τώρα ξεκινούν τα γλέντια! Περιμένετε και θα δείτε!

ΧΧΧ.. Και μπορεί αυτή η μάχη να μας έδωσε νικητή τον Αρχιεπίσκοπο διότι ο εκάστοτε Αθηνών είναι ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στην Ιεραρχία και οι επιλογές του γίνονται απολύτως σεβαστές! Πολύ περισσότερο αν δεν υπάρχει ενδεκκλησιαστική αντιπολίτευση, όπως συμβαίνει στην παρούσα φάση, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει περίπατο!

ΧΧΧ. Ποιός σας είπε οτι οι λεγόμενοι δελφίνοι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους υποψηφίους για την επόμενη μέρα, ψηφίζουν κατά συνείδηση και μάλιστα τους καλύτερους ;;
Μα το μυαλό τους το έχουν στην επόμενη μέρα και ποιοί από τους νεοεκλεγέντες θα εγγραφούν στο άρμα τους, ώστε να τους υπολογίζουν στη δύναμή τους!
Οι εκλογές αυτές των τεσσάρων Μητροπολιτών είναι μοιρασμένοι από δύο στους δύο φερομένους σήμερα, σε χρόνο.. Ενεστώτα, ως δελφίνους: δύο στον Σύρου Δωρόθεο και δύο στον Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Σημειώσατε Χ …προς το παρόν!

ΧΧΧ. Και λέμε προς το παρόν, γιατί σε χρόνο μέλλοντα αμφιβάλλω αν θα ισχύουν οι ίδιες υποψηφιότητες, των δύο συγκεκριμένων δελφίνων!
Το είπα και θα το ξαναπώ: ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος ενδεχομένως δεν έχει ακόμη εκλεγεί ούτε Μητροπολίτης!

ΧΧΧ. Κι όμως οι δελφίνοι έχουν και σημεία που τους ενώνουν! Ήταν και οι δύο αντίθετοι με την προαγωγή του Πατριαρχικού υποψηφίου Αμφιλόχιου Στεργίου. Το γιατί δεν είναι γιατί προτιμούσαν τον Μάξιμο,ούτε γιατί δεν ήθελαν να ικανοποιήσουν το αίτημα του Πατριάρχη για να μη τρωθεί το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας μας! Ο κυρίαρχος λόγος ήταν το γιατί δεν ήθελαν τον Αμφιλόχιο μέσα στην Ιεραρχία, ώστε να αποτελεί κι αυτός έναν εν δυνάμει δελφίνο, που θα έθετε υποψηφιότητα όταν ερχόταν η ώρα για εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου!
Αυτός είναι ο λόγος που έδωσαν προσωρινά τα χέρια και πλαισίωσαν τον Αρχιεπίσκοπο στην επιλογή του!
Όσο για το Αυτοκέφαλο μπορεί να περιμένει! Θα το σώσουν και θα το προστατεύσουν όταν αναλάβουν αυτοί Αρχιεπίσκοποι!
Τρομάρα τους!

ΧΧΧ. Τρείς Ιεράρχες ξεχώρισαν και σ´ αυτή την Ιεραρχία για την ντομπροσύνη τους και τον απροσκύνητο λόγο τους. Όλοι οι άλλοι από τη μία φρόντιζαν να μην κακοκαρδίσουν δήθεν τον Πατριάρχη και από την άλλη έτρεχαν να δείξουν τα ψηφοδέλτιά τους στον Αρχιεπίσκοπο Τόση υποκρισία! Αηδίασα…

ΧΧΧ. Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, από τους πιο σωστούς και ντόμπρους( είδος υπό εξαφάνιση στην Εκκλησία) Αρχιερείς, προς τον νεοεκλεγέντα Ιωαννίνων Μάξιμο:
–Δεν σε ψήφισα, αλλά σου εύχομαι από την καρδιά μου να ζήσεις!

Πόσοι άλλοι έκαναν το ίδιο;;
Οι άλλοι μας πλημμύρισαν στα σάλια και στα ψέματα!
ΧΧΧ. Τί… Πίνης και δε μας δίνεις;
Ο λόγος για μία κώλο– κομμουνίστρια( γιατί υπάρχουν και καλοί και έντιμοι κομμουνιστές), που επένδυσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο– εκμεταλλευόμενη την κοινή αρβανίτικη καταγωγή– από την εποχή που ήταν Θηβών! Και σήμερα έχει αναλάβει ειδική θέση στην Εκκλησία!Μα είναι δυνατόν να είσαι κομμουνίστρια με πατέντα και να το παίζεις παράγων στην Εκκλησία;, Μα δε φταίει άλλος κανείς, αλλά αυτοί που την ανέχονται
θεομπαίχτρα!
Αίνιγμα για δυνατούς… λύτες!
———————————-
Και για να μη ξεχνιόμαστε..

Ποιός Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκ των Παλαιών χωρών, ασυγκράτητα φιλόδοξος,έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα τέσσερις( ναί… 4).. Οβιδιακές μεταμορφώσεις, αναλόγως των συμφερόντων που έχει και εξυπηρετεί κάθε φορά…
1. Ξεκίνησε φίλο- Πατριαρχικός, ως Αρχιμανδρίτης.
2. Μετεβλήθη σε αντί- Πατριαρχικό, κατά την Εκκλησιαστική κρίση με το Φανάρι, για να γίνει αρεστός στον Χριστόδουλο και να πάρει σειρά για προαγωγή σε Μητροπολίτη
3. Ξανάγινε υπέρμαχος του Φαναρίου κσι .. Κοντοτιέρος του, στην μ.Χ. ( μετά τον Χριστόδουλο) εποχή και
4. Και στις πρόσφατες εκλογές Αρχιερέων ήταν ο σημαιοφόρος εναντίον της υποψηφιότητας του κληρικού που επιθυμούσε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης για Ιωαννίνων.

Τί άλλο έχουμε να δούμε ακόμη απο αυτόν τον πολυπράγμονα και πολυπρόσωπο Ιεράρχη;; Ο Θεός να μας φυλάξει από τα χειρότερα!!
Ο μη γένοιτο!