You are currently viewing Απρόθυμοι, Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες, για σύγκληση έκτακτης Ιεραρχίας τον Μάιο .

Απρόθυμοι, Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες, για σύγκληση έκτακτης Ιεραρχίας τον Μάιο .

  • Reading time:1 mins read

 

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Τον προσεχή Οκτώβριο, θα συνέλθει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,στην τακτική κατ´έτος σύγκλησή της και όχι τον Μάιο, όπως είχε ακουσθεί αρχικά,στους Συνοδικούς διαδρόμους!
Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και οι Συνοδικοί Ιεράρχες, στη συζήτηση που έγινε στη ΔΙΣ –η οποία συνεδρίαζε από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη–σχετικά με το θέμα, εξέφρασαν την απροθυμία τους για σύγκληση έκτακτης Ιεραρχίας, δεδομένου οτι το μοναδικό σημαντικό θέμα που υπάρχει, είναι η πλήρωση της κενής Μητρόπολης Κεφαλληνίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος και οι άλλοι Μητροπολίτες εξέφρασαν την άποψη οτι μπορεί να περιμένει το θέμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη για μερικούς μήνες. Άλλωστε η Μητρόπολη διοικείται και καθοδηγείται πνευματικά με άψογο τρόπο, τόσο από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, όσο και από επισκέπτες Ιεράρχες, που ένοιωθαν πάντα ανοιχτή την πόρτα της Μητρόπολης ,λόγω της φιλόξενης διάθεσης που χαρακτήριζε τον Γέροντα Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα και τους εκλεκτούς συνεργάτες του οπως ο Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, που όλοι έχουν μία καλή κουβέντα να πούν γιαυτόν!
Ενδεχομένως η καθυστέρηση αυτή της εκλογής νέου Μητροπολίτη στην χηρεύουσα Μητρόπολη Κεφαλληνίας, θα βοηθήσει στην ωρίμανση και κάποιων ακόμη κενών που θα δημιουργηθούν σε Μητροπόλεις, λόγω της προβληματικής κατάστασης που ευρίσκονται οι Μητροπολίτες και ποιμαίνουν με δυσκολία πλέον.
Επίσης από την αναβολή αυτή της σύγκλισης της Ιεραρχίας,δημιουργείται και μία ακόμη αναπνοή: ο Αρχιεπίσκοπος, αποφεύγει να αντιμετωπίσει το αίτημα που έχουν θέσει, μάλιστα με τρόπο φορτικό από την προηγούμενη Ιεραρχία,κάποιοι Ιεράρχες, για την εκλογή βοηθών Μητροπολιτών!
Οπως φαίνεται, με την αναβολή αυτή ο Αρχιεπίσκοπος κερδίζει χρόνο και καθιστά σαφές προς όλους τους Ιεράρχες οτι εκείνος ορίζει τις εξελίξεις εντός της Ιεραρχίας.
Πάντως για το θέμα της εκλογής νέου Μητροπολίτη στην Κεφαλλονιά όλα δείχνουν οτι η απόφαση τόσο του Αρχιεπισκόπου, όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ιεραρχών, είναι υπέρ της υποψηφιότητας και πανηγυρικής εκλογής, οποτεδήποτε γίνει αυτή, του Αρχιμ. Γερασίμου Φωκά, ενός ξεχωριστού και Αγίου κληρικού, με σπουδαίο έργο, που χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησης λαού και αρχόντων. Και μία τέτοια Αγία εκλογή μπορεί να περιμένει!
Ο Θεός και ο Άγιος Γεράσιμος έχουν το σχέδιό τους!