You are currently viewing Ακόμη δακρύζει ο Εσταυρωμένος στον Ασπρόκαμπο Κορίνθου

Ακόμη δακρύζει ο Εσταυρωμένος στον Ασπρόκαμπο Κορίνθου

  • Reading time:0 mins read

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας ο εσταυρωμένος Χριστός που βρίσκεται πάνω στον ξύλινο Σταυρό μέσα στο ιερό της εκκλησίας δακρύζει από τις 25 Φεβρουαρίου 2015. Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν πως πρόκειται για θαύμα .

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας, για να προσκυνήσουν και να δουν από κοντά τον δακρυσμένο Εσταυρωμένο. Μετά τις επίμονες εκκλήσεις των κατοίκων, επισκέφτηκε τον ναό και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος είδε τον Εσταυρωμένο. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από την ημέρα των εκλογών ένα ελαιώδες και κολλώδες άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Μέχρι σήμερα τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έχουν επισκεφτεί χιλιάδες πιστοί, ενώ ο μητροπολίτης εξήγησε ότι ο Εσταυρωμένος πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο για να εξεταστεί. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των πιστών, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και περικύκλωσαν τον ναό, ενώ ζήτησαν οι ειδικοί να εξετάσουν τον Σταυρό μέσα στο ιερό όπου βρίσκεται εδώ και αιώνες.

Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας χτίστηκε πριν από περίπου δύο αιώνες, η εκκλησία είναι πετρόχτιστη, ρυθμού μονόκλιτη βασιλική. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γαμβριά και η παράδοση λέει ότι το όνομά του προήλθε από το άσπρο χώμα που έχει η γη στην περιοχή αυτή.